19 Eylül 2015 Cumartesi

Pakiş Böcek Lağım Faresi İlaçlama

Biyolojisi


Ergin lağım faresi kuyruğu hariç 18-26 cm boyunda ve 200 - 700 gr ağırlığındadır. Küt burunlu, küçük kulak ve gözlere sahip, kaba tüyleri kahverengi siyah karın bölgesi gri beyaz arası bir renktedir. Lağım fareleri daha çok kanalizasyon sistemi, binaların bodrum ve alt katları ile depolarda, bina dışında ise nehir kenarlarında, yol boyunca toprak altında, çöp yığınları ve beton altında yuva yaparlar. Erginlerin dışkıları iki ucu küt kapsül şeklinde ve 20 mm kadar uzunlukta olabilir. 2-5 ayda ergin hale gelir, bir yıl yaşarlar. Farelerin gebelikleri 3 hafta sürer. Bir keresinde 7-8 yavru doğurur ve yılda 3-6 döl verebilirler. Güçlü koku ve işitme duyularına sahiptirler. 12 mm den büyük aralıktan kolayca geçebilir, 15 metre yükseklikten atlayabilirler. Kemirmeyi severler ve en çok elektrik kablolarını kemirdiği için de sık sık yangınlara sebep olurlar.

Lağım Faresi Davranışları

Fare ve sıçanlar genellikle sevilmez ve kimse bu zararlıları ev veya işyerinde görmek istemez. Kemirgenler dış alanda her türlü ortamda yaşar ve iç alanlara herhangi bir zamanda girebilirler ancak bu durum daha çok sonbaharda gerçekleşir. Bunun sebebi havaların soğuması değil, lağım farelerinin dış alandaki besin kaynaklarının tükenmesi ve yeni kaynak arayışlarıdır. Sıçanlar mükemmel tırmanıcılardır ve Lağım aralarından, havalandırmalardan, kablo yuvalarından, kanalizasyondan, bacalardan ve garajlardan binalara giriş yapabilmektedirler. 

Lağım Faresi Yaşam Alanları

Dış alanda lağım fareleri çayırlık ve ağaçlık alanlarda, arazilerde, çiftliklerde ve binaların bulunduğu tüm yerlerde bulunurlar. Büyüklükleri sebebiyle en az 3 cm genişliğinde açıklıklardan geçebildiklerinden, iç mekanlarda fazla görülmezler. Fakat lağım fareleri binaların çevresinde kendilerine birçok barınak bulurlar. Bunlar yakacak odun araları, taş ve tuğlalar, yaprak yığınları ve diğer döküntülerdir. 

Lağım Faresi Mücadele İpuçları

Periyodik Pakiş İlaçlama servislerinin lağım farelerini de kapsadığını, kış dönemlerinde verilen servislerde kemirgen izi araştırıldığını ve gerekli koruyucu önlemlerin alındığını unutmayınız. Lağım faresi istilasına karşı korunmanın en iyi yolları, minimum barınacak alan sağlamak ve iç mekana girebilecekleri tüm delik ve açıklıkları kapatmaktır. Delikleri doldurmada çelik yün veya kablo kullanılmazsa, kolaylıkla yeniden kemirebilirler. 

Kesin çözüm için, Pakiş İlaçlama gibi profesyonel böcek ve fare ilaçlama servisine müracaat etmek, hem zaman kaybını, hem de daha ekonomik olarak sorundan kurtulmanızı sağlar. 

Kaynak :Pakiş Böcek İlaçlama

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder